/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Medicii români rămași în Chișinău au fost cazați în cămine studențești. O parte dintre ei a refuzat cazarea și a mers la hotel

missing
01 mai 2020, ora 18:25

Medicii români care au venit să acorde ajutor sistemului medical din Republica Moldova în lupta cu virusul COVID-19 au fost cazați de Ministerul Sănătății în două cămine ale Universității de Medicină și Farmacie. O parte dintre ei, însă, nu a fost mulțumită de condițiile de cazare și a refuzat să stea timp de două săptămâni în locuințele propuse de autorități. Aceștia au fost cazați la un hotel, prin intermediul Ambasadei României.

Din echipa de 36 de cetățeni români care au rămas să lucreze în capitală, 12 au refuzat să se cazeze în locurile propuse de minister. Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că unul dintre cămine are blocuri din câte șase camere dotate cu doar două blocuri sanitare.

Echipele rămase în Chișinău au fost cazate în căminul 5 și 9 al USMF „Nicolae Testemițanu”. În căminul numărul 5, care dispune de blocuri a câte 6 camere, dotate cu 2 blocuri sanitare și bucătărie, au fost cazate 17 persoane. Patru persoane din personalul medical al Armatei Naționale Române au refuzat cazarea.

În căminul numărul 9, care dispune de apartamente familiale, dotate cu bloc sanitar și bucătărie pentru fiecare cameră, au fost cazate alte 19 persoane. Opt persoane din personalul medical al Armatei Naționale Române au refuzat cazarea”, precizează Ministerul Sănătății.

Într-o postare pe Facebook, deputatul Octavian Țîcu a menționat că „sejurul plăcut” al medicilor români s-a transformat ieri într-un coșmar. „Au fost schimbați dintr-un cămin în altul, inițial într-un cămin cu un WC comun pe coridor (căminul 5 al USMF), după care la căminul 9, unde deja aveau WC în cameră dar nu erau camere libere pentru toți. Bine că Armata Română are suficienți bani și Comandantul a decis să plăteasca un hotel pentru două săptămâni cazare și mâncare pentru 10 medici militari și asistenți, plus 2 șoferi. Și tocmai la 19:30 s-au cazat la hotel, după ce au cărat valizele dintr-un cămin în altul”, a scris deputatul.

Din numărul total de 42 medici români, 10 au fost detașați la Spitalul Clinic Republican, Institutul de Medicină Urgentă – 15, Spitalul Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” – 5, Spitalul Clinic din Bălți – 4 și Spitalul Clinic din Cahul – 8 .

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram