/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Dodon ar putea pleca pe 19 mai în Belarus. Ce înțelegeri a făcut cu Lukașenco

missing
04 mai 2020, ora 14:04

Igor Dodon ar putea pleca pe 19 mai într-o vizită de lucru în Belarus, pentru a participa la ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice. În condițiile în care au fost anulate mai multe evenimente politice, culturale și sportive din toată lumea, programate chiar și pe parcursul verii, ședința de la Minsk, cel mai probabil, va avea loc. Despre asta a discutat Igor Dodon cu omologul său din Belarus, Alexandr Lukașenko, cu care a luat legătura online.

„Am menționat că ne vom conforma deciziei organizatorilor și, dacă va fi necesar de a veni la Minsk – o voi face, mai ales că la inițiativa mea, în cinstea conaționalului nostru, eroului Uniunii Sovietice, Ion Soltîs a fost confecționat un monument care urmează să fie dezvelit la Minsk, cu prilejul aniversării a 75-a a Marii Victorii”, anunță Dodon.

La Minsk nu au fost anulate evenimentele dedicate zilei de 9 mai și parada militară din cauza pandemiei de coronavirus. Alexandr Lukașenco este printre liderii politici care nu crede în pericolul virusului și nu a impus în țară condiții drastice de carantină pe timpul pandemiei.

Am fost impresionat de faptul că în Belarus, Parada Victoriei va avea loc pe 9 Mai, cu respectarea tuturor măsurilor de securitate”, afirmă Dodon.

Igor Dodon și Alexandr Lukașenco au făcut o înțelegere privind  efectuarea unui schimb de experiență între medicii din ambele țări, în condițiile luptei cu COVID-19. Propunerea a venit din partea lui Lukașenco și a fost acceptată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram