Război în Ucraina, ziua 280: Bombă la Ambasada Kievului din Spania și reuniune NATO în România. UE va înființa un tribunal special

EXCLUSIV! Vladimir Țurcan contestă destituirea sa din funcția de președinte al CCM. Cere anularea deciziilor prin care a fost demis și a fost aleasă Domnica Manole

05 mai 2020, ora 11:00

Vladimir Țurcan contestă destituirea sa din funcția de președinte al Curții Constituționale (CCM). Acesta a înregistrat o sesizare la secretariatul Curții, ieri-dimineața, prin care cere plenului CCM anularea actului prin care a fost demis și a celui prin care a fost aleasă Domnica Manole drept președintă a Curții. 

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către președinta CCM, Domnica Manole. Potrivit ei, sesizarea lui Vladimir Țurcan a fost înregistrată la secretariatul Curții ieri-dimineață, către ora 9, sub numărul 133.

„Domnul Țurcan solicită anularea actului administrativ individual și solicită anularea hotărârii CCM din 23 aprilie 2020 prin care domnul Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al CCM și hotărârea CCM prin care a fost aleasă prin vot secret în funcția de președinte judecătorul Domnica Manole”, a spus președinta Curții.

Domnica Manole susține că solicitarea lui Vladimir Țurcan urmează a fi examinată într-un termen de 15 zile. „În termenul respectiv noi vom analiza această cerere și vom emite o hotărâre”, a spus Manole.

Președinta Curții exclude faptul că cererea judecătorului constituțional Vladimir Țurcan ar putea fi examinată până pe data de 7 mai, când toți așteaptă decizia plenului CCM cu privire la acordul de credit cu Federația Rusă: „Noi acuma suntem toți ocupați cu pregătirea pentru adat de 7 mai…”, a spus Domnica Manole.

Vladimir Țurcan nu a răspuns la apelul nostru pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect.

Amintim că, Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al CCM la finele lunii aprilie, după un scandal legat de o convorbire telefonică cu președintele Igor Dodon, care l-ar fi sunat „să afle din prima sursă” despre o hotărâre luată de plenul CCM cu privire la o lege prin care Guvernul Chicu și-a asumat răspundere în fața Parlamentului.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram