/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Peter Michalko: „R. Moldova ar putea accesa împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții la cele mai bune condiții”

missing
05 mai 2020, ora 22:20

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, spune că Republica Moldova ar putea accesa împrumuturi la cele mai bune condiții de la Banca Europeană de Investiții. Potrivit diplomatului, aceste împrumuturi ar putea fi făcute pentru dezvoltarea infrastructurii.

Peter Michalko menționează că există multe posibilități de finanțare din partea Uniunii Europene. „Avem aceste programe anuale și acolo Moldova a avut pachete impresionante. În 2018 nivelul acestor pachete a fost redus din cauza reducerii democrației”, a spus șeful delegației UE la Chișinău în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

De asemenea, oficialul susține că există multe posibilități de finanțare din programele regionale, care nu sunt doar pentru Republica Moldova, dar că în acestea sunt sunt zeci de milioane de euro.

Finanțare foarte bună este din partea Băncii Europene pentru Investiții. Tot împrumuturi pentru infrastructură la cele mai bune condiții din lume. Asta este treaba negocierilor. Este posibil de a obține această finanțare în linii în care infrastructura în Moldova trebuie dezvoltată”, a menționat Peter Michalko.

Potrivit lui, BEI are un pachet impresionant pentru Republica Moldova, pentru infrastructură și mai multe programe care sunt deja și vor fi implementate în țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram