/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Președintele Igor Dodon anuntă o decizie înaintea CSE, sfidând astfel Comisia. Când vor putea merge enoriașii la biserică

missing
05 mai 2020, ora 16:47

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că, începând cu următoarea duminică, serviciile divine vor fi reluate la biserici cu participarea enoriașilor. Anunțul l-a făcut pe pagina sa de Facebook înainte ca decizia să fie prezentată de Comisia pentru Situații Excepționale, care are misiunea de a stabili menținerea sau anularea unor restricții.

Despre aceasta șeful statului a anunțat după ce s-a întâlnit cu Episcopul de Bălți și Fălești, Markel.

„A fost luată decizia ca începând cu următorul weekend, să fie permise serviciile divine cu participarea enoriașilor în curțile bisericilor. Acest subiect l-am discutat în cadrul vizitei mele la Bălți, unde am avut o întrevedere cu Episcopul de Bălți și Fălești, Markel. Am examinat diverse chestiuni ce țin de susținerea Bisericii Ortodoxe în țara noastră”, a scris președintele Dodon.

Amintim că și ieri premierul Chicu a menționat că ar putea fi reluate slujbele la biserici, dar a declarat că decizia urmează să fie luată în cadrul ședinței CSE.

În câteva minute urmează să fie anunțate deciziile luate la ședință.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram