social

Camioanele cu ajutor umanitar pentru R. Moldova sunt acum aliniate în Piața Victoriei din București. Orban: „Să nu încerce nimeni să exploateze politic acest gest frățesc”

06 mai 2020, ora 11:35
Distribuie:

Cele 20 de camioane care urmează să aducă în R. Moldova lotul de ajutor umanitar oferit de România stau aliniate acum în Piața Victoriei din București. Acolo a fost organizată o ceremonie înainte ca unitățile de transport să pornească la drum. La eveniment a participat și premierul Ludovic Orban, iar televiziunile au transmis în direct declarațiile oficialului.

Acest gest de solidaritate vine după gestul pe care l-am făcut săptămâna trecută când am trimis 50 de cadre medicale în Basarabia, care participă la eforturile de tratare a pacienților cu COVID. Cred că este un gest firesc pe care-l facem și sper să nu încerce nimeni să exploateze politic acest gest . Este pentru frații noștri de peste Prut, pentru cetățenii R. Moldova, indiferent de apartenența etnică, a declarat Orban.

Premierul român a precizat că acest convoi din 20 de camioane va porni în scurt timp la drum și va ajunge la Iași mâine dimineață.

„Aproximativ în jurul orei 09:30 camioanele vor trece Prutul”, a anunțat Orban.

La evenimentul oficial de la vamă, vor participa ministrul Sănătății și secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Ana Guțu.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram