/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Diacov confirmă că judecătorii CCM sunt filați? A povestit în detalii ce au făcut în ziua în care l-au demis pe Țurcan

missing
06 mai 2020, ora 11:02

În ziua în care judecătorii Curții Constituționale l-au demis din funcția de președinte pe Vladimir Țurcan și ulterior au suspendat Acordul de finanțare din Rusia, magistrații s-au închis în apartamente, nu au vorbit cu nimeni la telefoane și nu au contactat cu nimeni până la ora 15:30. Ulterior, au urcat în mașină și au venit la Curtea Constituțională și au luat deciziile. Asta a povestit președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, în cadrul unei emisiuni televizate, lucru care ar confirma informațiile lansate anterior de reprezentanții PAS precum că magistrații CCM ar fi filați.

Diacov afirmă că totul a fost bine organizat și că în spate ar sta cineva foarte cunoscut, dar a evitat să spună dacă acesta ar fi Vladimir Plahotniuc.

„Această rocadă a fost foarte interesantă din punct de vedere al „podcerkului”. Dacă făceau judecătorii singuri, făceau gâlceavă…Dar a fost organizat impecabil, nimeni nu s-a priceput, nimeni nu s-a așteptat. Eu țin minte mai multe evenimente de felul ăsta…După masă, la ora patru, a avut loc această rocadă  și nu întâmplător această nouă componență, ca să demonstreze devotamentul, a stopat acest credit”, a declarat Diacov la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

L-a luat gura pe dinainte pe Dumitru Diacov și a recunoscut că pe timpul guvernării democrate deciziile se știau din timp la Curtea Constituțională.

„Am avut impresia că s-au înțeles dinainte. Știau că o să fie schimbare în Curte.  Nu cred că ei aveau speranța că Curtea, în componența ceea, o să examineze creditul. Eu știu cum Sireoja Sârbu scria amendamente la Curte. El le scria doar atunci când era clar că ele o să fie adoptate. Ei au depus dimineață și cam lejer”, a comentat Diacov despre sesizarea grupului parlamentar „Pro Moldova” depusă la CCM în privința creditului rusesc.

Președintele PDM a mai spus că a consultat mai mulți juriști și aceștia ar fi fost de părere că Înalta Curte nu se poate expune pe marginea unui Acord de accesare a unui credit din străinătate.

„Sper că va fi o decizie pragmatică și nu vor intra în această capcană”, a concluzionat Diacov.

Precizăm că judecătorii CCM se vor întruni pe 7 mai pentru a examina sesizările depuse de deputați în privința Acordului de credit din Federația Rusă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram