social

/DOC/ „Se bucură de imunitate”. Procuratura spune că Dodon nu poate fi tras la răspundere pentru amestec în activitatea CCM

06 mai 2020, ora 13:52
Distribuie:

După ce grupul parlamentar „Pro Moldova” a cerut Procuraturii tragerea la răspundere a președintelui Igor Dodon pentru amestec în activitatea judecătorilor Curții Constituționale, procurorii spun că șeful statului se bucură de imunitate și nu poate fi tras la răspundere pentru opiniile exprimate. 

Oamenii legii spun că procurorul nu are competența să constate și să examineze imixtiunea sub diferite forme neprocedurale în activitatea judecătorilor instanțelor de judecată și ai Curţii Constituţionale, încercarea de a exercita influență asupra lor.

„Conform Constituției președintele se bucură de imunitate. El nu poate fi tras la răspundere juridică pentru opiniile exprimate în exercitarea mandatului. În aceste împrejurări, lipsește temeiul juridic pentru intervenția Procuraturii”, se arată în răspunsul procurorilor.

Foto: Facebook/ Sergiu Sârbu

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram