/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Echipamente medicale și consumabile, livrate la Spitalul de Urgență din Chișinău, spitalul din Bălți și Comrat

06 mai 2020, ora 15:33

Kaufland Moldova continuă acțiunile de sprijin pentru sistemul medical din Republica Moldova, care  se află în prima linie de luptă cu COVID 19. Un nou lot de echipamente și consumabile au fost direcționate către Institutul de medicină de Urgență din Chișinău, IMPS Spitalul Bălți, Direcția principală Sănătate și Asistență Socială ATO Găgăuzia. Această acțiune a avut loc cu suportul Kaufland, în cadrul campaniei „Împreună pentru voi!”, inițiată de către Asociația Moldova AID.

Astăzi, 5 mai, a fost donat cel de al doilea lot de echipamente și consumabile, în valoare de aproximativ 500.000 MDL: laringoscoape-video, concentratoare de oxigen, pulsometre deget, pulsometre H 100B EDAN, viziere, costume de protecție, măști, săpun, dezinfectanți, boxe de intubare.

„Ne bucurăm că am reușit să fim parte a campaniei „Împreună pentru Voi”, alături de zeci de companii și persoane fizice, care au demonstrat atât de multă solidaritate și sprijin pentru cei care depun eforturi incredibile și zi de zi luptă cu COVID-19. Acum, mai mult ca oricând, credem că implicarea face diferența, iar tot ceea ce putem realiza este sub umbrela #ajut””, a menționat Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova.

„Echipamentele de protecție și cele medicale vin în suportul personalului medical și al pacienților. Suntem deja la a doua donație alături de compania Kaufland și pot spune că solidaritatea dintre societatea civilă și mediul de afaceri este exact tandemul de care are nevoie sistemul medical din țara noastră”, a menționat Ana Racu, membru al Comitetului ONU împotriva torturii, activist civic.

În astfel de momente dificile pentru toți, implicarea, solidarizarea și responsabilitatea fiecăruia dintre noi poate aduce schimbarea spre bine. Împreună vom reuși să-i ajutăm pe toți cei care își pun viața în pericol pentru noi și au grijă de sănătatea noastră.

Amintim că, primul lot de echipamente și consumabile necesare, în valoare de aproximativ 500.000 MDL au fost donate Centrului COVID-19 din Chișinău.

Kaufland Moldova a oferit un suport în valoare de peste 2 milioane de lei instituțiilor naționale și municipale, care se află în prima linie de luptă împotriva COVID-19, pentru procurarea echipamentului medical și a consumabilelor.

Totodată, Kaufland Moldova a donat un lot total de 15.000 de teste pentru depistarea COVID-19 (seturi de recoltare pentru exudat nazal și faringian / mediu transport viral) către Primăria Municipiului Chișinău și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

#Ajut #ResponsabilitateaFaceDiferenta #ImiPasa

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram