/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ce spune liderul Partidului Democrat despre decizia CCM: „Problema rămâne și ea trebuie rezolvată”

07 mai 2020, ora 23:25

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a comentat și el decizia Curții Constituționale din această seară de a declara neconstituțional Acordul de credit semnat cu Federația Rusă. Potrivit lui, după această hotărâre problema deficitului bugetar rămâne și ea trebuie rezolvată.

Chiar și după decizia Curții Constituționale, indiferent dacă suntem din partide de dreapta, de centru sau de stânga, avem cu toții responsabilitatea de a le asigura cetățenilor noștri salarii și pensii, drumuri, spitale, școli. Problema rămâne și ea trebuie rezolvată: avem un deficit bugetar de 16 mlrd lei și trebuie să găsim banii necesari pentru a asigura investițiile planificate în acest an. Este un efort pe care Guvernul și Parlamentul trebuie să-l facă împreună. Suntem într-o situație de criză și trebuie să avem grijă ca oamenii să nu aibă de suferit”, a scris Pavel Filip.

Curtea Constituțională a pronunțat în această seară hotărârea prin care a declarat neconstituțional Acordul de împrumut semnat de Republica Moldova cu Federația Rusă.

Principalele prevederi ale Acordului care i-au nemulțumiți pe deputați au fost cele care prevedeau că agenții economici din Federația Rusă vor putea participa la licitații pentru lucrări de infrastructură în condiții nu mai proaste decât cei din Republica Moldova; faptul că anumite prevederi ale Acordului puteau să permită anumitor companii să ia credite de la bănci rusești, iar apoi statul să fie nevoit să întoarcă banii; faptul că în acord nu era indicată o instanță internațională unde să fie rezolvate eventualele litigii care vor apărea între părți etc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram