/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Dumbrăveanu: „Unele restricții legate de contaminarea cu COVID-19 vor dura până la 31 decembrie”

missing
07 mai 2020, ora 18:23

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, susține că specialiștii au definitivat un plan de acțiuni pentru diminuarea măsurilor restrictive în contextul infecției de COVID-19. Potrivit ei, unele restricții se vor păstra pe teritoriul Republicii Moldova până la 31 decembrie.

Pe lângă aspectele de sănătate, care sunt sigură că sunt prioritare în acest plan de măsuri, sunt reflectate și niște măsuri care țin de domeniul social, economic și educațional. Fac referire la acele acțiuni care se vor implementa în timp. Unele se vor implementa până pe 1 iunie, altele până pe 30 iunie, iar altele se vor menține chiar până pe 31 decembrie”, a menționat Dumbrăveanu.

Totodată, ministra a îndemnat oamenii să fie responsabili și să respecte măsurile de protecție pentru a evita contaminarea cu coronavirus.

De fiecare dintre noi, de comportamentul nostru, de responsabilitatea noastră depinde cum va evolua situația în Republica Moldova”, a menționat ministra.

Pe parcursul zilei de astăzi au fost confirmate 129 de cazuri noi de contaminare cu coronavirus. Numărul total de îmbolnăviri este 4605, iar dintre acestea cazuri active sunt 2713.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram