Reprezentantul Guvernului, care apără astăzi Acordul de împrumut din Federația Rusă la ședința Curții Constituționale, a respins acuzațiile aduse de opoziție precum că ministrul Finanțelor Sergiu Pușcuța a avut „scopuri electorale” când a cerut ca cea de-a doua tranșă din creditul rusesc să fie transmisă până la 31 octombrie, în apropierea alegerilor prezidențiale.

Funcționarul a explicat că cerința lui Pușcuța ar fi în interesul statului, pentru a nu fi plătiți bani suplimentari pentru dobândă.

„Dl Pușcuța a făcut această solicitare din considerentul că, între timp, R. Moldova a obținut împrumutul de la FMI și banii au intrat în conturi. La moment sunt lichiditățile necesare pentru finanțarea necesităților. Dobânda se calculează din momentul când este transferată tranșa. Să nu se întâmple că este transferată a doua tranșă, dar nu este folosită și să plătim dobânda pentru cele 100 de milioane de euro”, a explicat Andrei Balan, șeful Direcției contencios și controlul legalității al Ministerului Finanțelor,

Acesta a precizat că, în cazul în care R. Moldova va avea nevoie mai devreme de acești bani, Guvernul va putea face foarte simplu o solicitare către partea rusă pentru a transfera cea de-a doua tranșă din credit până în toamnă.

Deputatul Sergiu Litvinenco a scris ieri că „rușii erau gata să ne dea a doua tranșă până la 31 mai 2020. Pușcuța a propus ca aceasta să fie acordată până la 31 octombrie 2020. Adică pentru campania electorală a lui Dodon”.

Litvinenco: „Rușii erau gata să ne dea a doua tranșă până la 31 mai 2020. Pușcuța a propus ca aceasta să fie acordată până la 31 octombrie 2020”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!