/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Reacțiile lui Năstase și Sandu după decizia CCM: „Palmă dură peste obrazul guvernanților… E ziua ZERO pentru justiție”.

07 mai 2020, ora 22:18

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate se bucură să vadă că judecătorii Curții Constituționale au rezistat presiunilor și „au demonstrat corectitudine, curaj și supunere doar Constituției” când au examinat sesizările ce vizează Acordul de credit din Rusia.

„Curtea Constituțională le-a dat dur peste obraz guvernanților actuali, din nou, de această dată declarând acordul privind împrumutul rusesc neconstituțional. Faptul că unele prevederi ale acestui acord pun în pericol securitatea economică a țării era evident de la bun început. Curtea Constituțională a decis că acestea contravin și legii supreme, Constituției”, a comentat Sandu decizia anunțată în această seară de CCM, care a blocat împrumutul din Rusia.

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, afirmă că astăzi este „ziua ZERO pentru întreaga justiție din Republica Moldova” și la fel laudă curajul magistraților care au rezistat „unor presiuni politice și oligarhice fără precedent”.

Judecătorii de la Curtea Constituțională nu s-au temut și nu s-au lăsat intimidați, ci au judecat având în mâini Constituția Republicii Moldova, iar acest moment este, în opinia mea, definitoriu pentru ceea ce urmează. Unde-i lege, nu-i tocmeală. Cu atât mai puțin politică sau politicieni, mafie sau mafioți, oligarhie sau oligarhi. Unde este lege, doar lege trebuie să fie, nimic altceva.

Judecătorii CCM au pus prima cărămidă la fundația noului stat de drept pe care noi toți și fiecare cetățean în parte avem datoria să-l construim, prin alegerile pe care urmează să le facem”, a scris Năstase pe Facebook.

Acordul de împrumut a 200 de milioane de euro din Federația Rusă, care a fost semnat recent la Moscova și ratificat de Parlament cu voturile PSRM-PDM, a fost declarat neconstituțional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram