Război în Ucraina, ziua 280: Bombă la Ambasada Kievului din Spania și reuniune NATO în România. UE va înființa un tribunal special

/VIDEO/ Solicitarea socialistului Vasile Bolea privind recuzarea judecătorului Nicolae Roșca a fost respinsă

07 mai 2020, ora 11:22

Socialistul Vasile Bolea a cerut recuzarea magistratului Nicolae Roșca de la examinarea sesizărilor privind Acordul de împrumut din Federația Rusă, motivând că acesta a fost membru al Partidului Acțiune și Solidaritate și există dubii privind imparțialitatea sa la judecarea unei sesizări depuse de deputatul PAS Sergiu Litvinenco. După deliberări, plenul CCM a respins solicitarea.

Deputatul „Pro Moldova” Sergiu Sârbu consideră că această cerere este neîntemeiată și contravine legii, iar Bolea a admis un abuz de drept care este inadmisibil și ar trebui ca socialistul să fie exclus din acest proces.

Sergiu Litvinenco a declarat că argumentele prezentate de Vasile Bolea sunt mai degrabă niște etichetări și nu au bază juridică.

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a declarat că se abține de a comenta cererea de recuzare înaintată de Bolea, pentru că Nicolae Roșca i-a fost profesor, are un respect deosebit pentru el și ar fi subiectiv dacă s-ar expune.

 

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram