Socialistul Vasile Bolea a cerut recuzarea magistratului Nicolae Roșca de la examinarea sesizărilor privind Acordul de împrumut din Federația Rusă, motivând că acesta a fost membru al Partidului Acțiune și Solidaritate și există dubii privind imparțialitatea sa la judecarea unei sesizări depuse de deputatul PAS Sergiu Litvinenco. După deliberări, plenul CCM a respins solicitarea.

Deputatul „Pro Moldova” Sergiu Sârbu consideră că această cerere este neîntemeiată și contravine legii, iar Bolea a admis un abuz de drept care este inadmisibil și ar trebui ca socialistul să fie exclus din acest proces.

Sergiu Litvinenco a declarat că argumentele prezentate de Vasile Bolea sunt mai degrabă niște etichetări și nu au bază juridică.

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a declarat că se abține de a comenta cererea de recuzare înaintată de Bolea, pentru că Nicolae Roșca i-a fost profesor, are un respect deosebit pentru el și ar fi subiectiv dacă s-ar expune.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!