/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Dodon face aluzie că ar putea fi atacat la Curtea Constituțională și Acordul de Asociere cu UE

missing
08 mai 2020, ora 13:09

Curtea Constituțională a creat un precedent foarte periculos când a declarat neconstituțional Acordul de împrumut din Federația Rusă, iar hotărârea de ieri-seară va avea urmări extrem de grave, atenționează Igor Dodon. Președintele a făcut aluzie la faptul că socialiștii se pot adresa la Înalta Curte cu o sesizare ce vizează Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, care a fost semnat încă în 2014.

„O să dau o întrebare, poate retorică la acest moment, dar poate fi real. Dacă mâine cineva cere, sau peste un an-doi, când va fi o altă componență a CCM, va pune la îndoială Acordul de Asociaere cu UE, pentru că unele puncte contravin Constituției, sau Acordul privind deschiderea Oficiului NATO, sau CSI, nu are importanță… Iată Curtea Constituțională, pentru prima dată în cei 28 de ani de independență, a creat acest precedent periculos, cu urmări extrem de grave”, a declarat Dodon într-un live în această dimineață.

Dodon a lăsat să se înțeleagă faptul că CCM ar putea fi declarată „instituție capturată”, exact cum a fost în vara anului trecut.

„Trebuie să înțelegem cu mergem mai departe cu CCM. Vreau să amintesc că anul trecut am trecut prin așa ceva, când CC își permitea să ia decizii pe care o țară întreagă nu le înțelegea. Am fost nevoiți să anunțăm că CCM este capturată și că a uzurpat puterea în stat. Sper să nu ajungem la asta. Trebuie să înțelegem cum acționăm în această situație”, a continuat Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram