/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Bacul plutitor care transportă locuitorii din Cocieri pe malul drept al Nistrului s-a înnămolit, iar oamenii au rămas iarăși blocați

09 mai 2020, ora 12:54

Locuitorii de pe platoul Cocieri au rămas iarăși blocați, întrucât bacul plutitor care-i transportă pe malul drept al Nistrului s-a împotmolit, din cauza nivelului scăzut al apei din râu. 

„Blocați în propria țară, așa a început ziua de azi-dimineață, 9 mai, Ziua Victoriei, pe platoul Cocieri, când bacul plutitor, care era unica șansă de a ajunge pe malul drept, s-a înnămolit la mal, din cauza că apele Nistrului au scăzut. Informația în mod operativ a fost transmisă dnei viceprim-ministru pentru Reintegrare, așteptam o soluție!”, este mesajul postat de reprezentanții Primăriei Cocieri, în prima parte a zilei.

Foto: gov.md

Ulterior, reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare au comunicat faptul că noaptea trecută, a fost deversată o cantitate importantă de apă din rezervorul hidrocentralei de la Dubăsari, ceea ce a făcut imposibilă exploatarea feribotului care face legătura între localitățile Molovata – Molovata Nouă și Cocieri.

Potrivit autorităților, viceprim-ministra pentru Reintegrare Cristina Lesnic a interpelat partea transnistreană, solicitând să fie asigurată circulația pe podul Dubăsari, pentru prestarea livrărilor de produse alimentare și de primă necesitate către localitățile Molovata Nouă, Cocieri și Corjova.

„Am avut discuții cu reprezentanții autorităților publice locale pentru a mă documenta cu situația curentă și am sesizat Misiunea OSCE în Republica Moldova în legătură cu acest caz. Libertatea circulației este una dintre principalele înțelegeri în cadrul Pachetului „Berlin+” și insistăm asupra realizării acesteia”, a spus Cristina Lesnic.

Reprezentanții Biroului politici de reintegrare mai spun că rămân în contact cu toți actorii interesați pentru a soluționa cât de curând posibil această situație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram