politic

/DOC/ Zis și făcut! Socialiștii au înregistrat în Parlament un proiect ce prevede stabilirea datei alegerilor prezidențiale

11 mai 2020, ora 14:13
Distribuie:

Dimineață președintele Igor Dodon a cerut, iar după masă deputații socialiști au și făcut. Au înregistrat în Parlament un proiect de hotărâre cu privire la stabilirea datei alegerilor prezidențiale, fiind propusă data de 1 noiembrie pentru organizarea scrutinului.

Deputații PSRM au argumentat că legislația prevede că Parlamentul stabilește data alegerilor pentru funcția de președinte cu cel puțin 60 de zile înainte de ziua alegerilor și scrutinul trebuie organizat cu cel puțin 30 de zile, dar nu mai târziu de 60 de zile până la expirarea mandatului actual al președintelui.

Mandatul lui Igor Dodon expiră pe 23 decembrie 2020 și se propune ca alegerile prezidențiale să fie organizate pe 1 noiembrie.

Dimineață, Igor Dodon a anunțat că a cerut organizarea alegerilor pe 1 noiembrie și deputații din majoritatea parlamentară ar urma să voteze la următoarea ședință a Legislativului un proiect pentru stabilirea acestei date pentru scrutinul prezidențial.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram