/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Tehnologia care ne ajută să prevenim un eventual atac cerebral

missing
11 mai 2020, ora 14:41

Accidentele vasculare cerebrale omoară anual șase milioane de oameni din întreaga lume, pentru că acestea sunt greu de prevăzut. O noua tehnologie însă permite identificarea aritmiei și contribuie la diagnosticarea unui eventual atac cerebral.

Este vorba despre tehnologia elvețiană PARR (Pulse Arrhythmia), cu care este înzestrat tonometrul automat X5 de la Rossmax. Verificarea zilnică a tensiunii arteriale cu ajutorul acestui tonometru permite depistarea aritmiei, inclusiv fibrilația atrială sau contracțiile ventriculare premature, tahicardia și bradicardia.

Mai mult decât atât, tonometrul este ușor de utilizat și dispune de memorie pentru o monitorizare mai buna a rezultatelor tensiunii arteriale. Chiar de la conectarea tonometrului automat X5,apasand butonul On/Off/Start,alegeți zona de memorie 1 sau 2. La sfârșitul măsurărilor, cifrele tensiunii și stolice, și diastolice, precum și pulsul, vor fi memorizate automat în zona aleasă. Astfel, orice disfuncție, care se va menține pe parcursul mai multor măsurători, va fi demonstrată de către aparataj, iar pacientul se va putea adresa după ajutor medical înainte de a fi prea târziu.

Tehnologia Parr al tonometrului automat x5 de la Rossmax este unica tehnologie din în lume ce contribuie la prevenirea diagnosticării unui atac cerebral. Acesta survine atunci când are loc întreruperea alimentării cu sânge și oxigen la nivelul creierului, din cauza unui cheag sau a unei artere sparte. Celulele rămase nealimentate mor în decurs de câteva ore, motiv pentru care puțini pacienți scapă fără vreo afecțiune.

Puteți găsi produsul pe Farmacie.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram