Mereu la straja sănătății, alături de medici, asistentele medicale și moașele, sunt o verigă de preț a sistemului medical. Ele nu acordă doar îngrijiri pacienților, dar se dedică pentru a le oferi tot sprijinul în depășirea momentelor grele. Atente la nevoile oamenilor, sincere și curajoase, asistentele medicale și moașele fac față tuturor provocărilor. Pentru a le recompensa efortul și dăruirea, 257 de asistenți medicali și moașe au fost premiați cu diplome pentru munca titatnică, de ziua lor profesională.

Asistenții medicali și moașele participă activ la combaterea pandemiei, demonstrând cele mai umane calități și înalt profesionalism. Lupta cu COVID-19 a demonstrat încă o dată cât de importantă este profesia de asistent medical. Cu ocazia zilei profesionale, vă doresc sănătate, bunăstare vouă și familiilor dumneavoastră”, a menționat reprezentantul Biroului OMS în Republica Moldova, Igor Pokanevych.

Ziua Internaţională a asistenţilor medicali din întreaga lume este marcată la nivel mondial pe 12 mai, încă din anul 1899, la inițiativa Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali. În Republica Moldova, Ziua Internaţională a Nurselor este sărbătorită începând cu anul 1994.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!