/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Deputatul Sergiu Sîrbu a scăpat de dosarul penal. Explicația Procuraturii Anticorupție care a clasat dosarul

12 mai 2020, ora 11:05

Deputatul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Sergiu Sîrbu, a scăpat de dosarul penal în care era bănuit de acte de corupție. Procuratura Generală anunță că legislatorul a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul a fost clasat.

Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că fapta acestuia nu întrunește elementele infracțiunii.

Cauză penală a fost declanșată pe 28 octombrie 2019, în baza unui denunț depus de către un alt deputat, care reclama o pretinsă tentativă a lui Serghei Sîrbu de a-l corupe pentru a părăsi formațiunea din care face parte.

Decizia Procuraturii de a clasa dosarul poate fi contestată în ordinea ierarhică la procurorul anticorupție și ulterior, în instanța de judecată.

„Consider că este unica posibilă decizie în acest caz. Acuzațiile au fost pe cât de aberante pe atât de false. Mă bucur că organele procuraturii încep a da dovadă de profesionalism și obiectivitate! Societatea așteaptă investigații obiective și profesioniste în toate cauzele fără nicio implicare din afară! Doar așa putem construi un veritabil stat de drept!”, a comentat Sergiu Sîrbu.

Anterior, liderul PCRM Vladimir Voronin a declarat la „Politica” de la TV8 că el a semnat denunțul la Procuratură pe numele deputatului Sergiu Sîrbu, pentru o tentativă de a corupe un deputat comunist, din fosta legislatură, după ce grupul din cei 14 parlamentari comuniști a părăsit fracțiunea PCRM. Voronin afirma că suma ar fi ajuns la 300 de mii de euro, iar fosta deputată căreia i s-ar fi promis acești bani ar fi Elena Bodnarenco.

Sergiu Sîrbu declara anterior că are două dosare penale pe numele său.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu spune că s-a trezit cu două dosare la Procuratură. Despre ce este vorba

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram