Deputatul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Sergiu Sîrbu, a scăpat de dosarul penal în care era bănuit de acte de corupție. Procuratura Generală anunță că legislatorul a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul a fost clasat.

Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că fapta acestuia nu întrunește elementele infracțiunii.

Cauză penală a fost declanșată pe 28 octombrie 2019, în baza unui denunț depus de către un alt deputat, care reclama o pretinsă tentativă a lui Serghei Sîrbu de a-l corupe pentru a părăsi formațiunea din care face parte.

Decizia Procuraturii de a clasa dosarul poate fi contestată în ordinea ierarhică la procurorul anticorupție și ulterior, în instanța de judecată.

„Consider că este unica posibilă decizie în acest caz. Acuzațiile au fost pe cât de aberante pe atât de false. Mă bucur că organele procuraturii încep a da dovadă de profesionalism și obiectivitate! Societatea așteaptă investigații obiective și profesioniste în toate cauzele fără nicio implicare din afară! Doar așa putem construi un veritabil stat de drept!”, a comentat Sergiu Sîrbu.

Anterior, liderul PCRM Vladimir Voronin a declarat la „Politica” de la TV8 că el a semnat denunțul la Procuratură pe numele deputatului Sergiu Sîrbu, pentru o tentativă de a corupe un deputat comunist, din fosta legislatură, după ce grupul din cei 14 parlamentari comuniști a părăsit fracțiunea PCRM. Voronin afirma că suma ar fi ajuns la 300 de mii de euro, iar fosta deputată căreia i s-ar fi promis acești bani ar fi Elena Bodnarenco.

Sergiu Sîrbu declara anterior că are două dosare penale pe numele său.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu spune că s-a trezit cu două dosare la Procuratură. Despre ce este vorba

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!