/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Europarlamentar: Republica Moldova va primi 100 de milioane de euro din partea UE

missing
13 mai 2020, ora 21:56

Parlamentul European adoptă în regim de urgență hotărârea de a acorda asistență financiară statelor partenere în politica de extindere și cea de vecinătate. Din acest pachet financiar care prevede împrumuturi de 3 miliarde euro destinat combaterii efectelor pandemiei de coronavirus, Republica Moldova primește 100 milioane euro.

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul român Marian-Jean Marinescu. 

Este un semnal important prin care UE transmite statelor partenere că le este alături în această perioadă extrem de dificilă. Pentru România și pentru mine, Republica Moldova rămâne o prioritate. Iar sprijinul pe care i-l putem oferi o poate ajuta atât în lupta cu efectele coronavirus, cât și în efortul de a contracara manipularea opiniei publice venită dinspre Rusia. În acest război informațional, contează fiecare gest prin care putem demonstra, cu fapte că Uniunea Europeană este un partener de încredere al Republicii Moldova”, a spus europarlamentarul.

Potrivit lui, prima tranșă a fondurilor va fi transferată chiar în cursul lunii mai.

Împrumuturile prevazute pentru o perioadă de un an ar ajuta următoarele zece țări ale căror economii au fost împinse în recesiune de pandemie: Republica Albania (180 milioane EUR), Bosnia și Herțegovina (250 milioane EUR), Georgia (150 milioane EUR), Regatul Hașemit al Iordaniei (200 milioane EUR), Kosovo (100 milioane EUR), Republica Moldova (100 milioane EUR), Muntenegru (60 milioane EUR), Republica Macedonia de Nord (160 milioane EUR), Republica Tunisiană (600 milioane EUR) și Ucraina (1.2 miliarde EUR), scrie pe pagina web a Parlamentului European.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram