/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Focar de infecție la un centru de plasament din raionul Soroca. 54 de persoane au contractat virusul COVID

missing
13 mai 2020, ora 17:52

După ce acum două zile au fost testate la COVID 100 de beneficiari și angajați ai Centrului de plasament pentru persoane cu dizabilități mentale din satul Bădiceni, raionul Soroca, astăzi în cadrul instituției au fost confirmate 54 de persoane infectate. 

Din cei 99 beneficiari testați, 49 au fost confirmați pozitiv la infecția COVID- 19, dintre care 17 beneficiari ai Centrului sunt spitalizați la Spitalul de psihiatrie din Bălți, iar 32 urmează tratament în cadrul Centrului.

Totodată, din cei 8 angajați testați, 5 au fost confirmați pozitiv, dintre care 1 persoană urmează tratament în instituție medicală și 4 persoane sunt supuși tratamentului la domiciliu.

Toți beneficiarii și angajații sunt supuși testării, rezultatele urmează să fie prezentate.

Premierul Ion Chicu spune că specialiștii au făcut o investigație referitor la sursa de infectare, iar rezultatele vor fi făcute publice mâine dimineață. „Este și rezultatul investigării cum a fost posibil acest lucru, mâine dimineață ANSP o să prezinte această informație, dar este vorba despre o iresponsabilitate, din păcate”, a afirmat Chicu.

În cadrul Centrului de plasament sunt 382 de beneficiari și 214 angajați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram