Platforma Demnitate și Adevăr este pregătită pentru guvernare și formarea unui Executiv de „salvare națională”, dar nu va face alianțe cu grupuri obscure. Poziția oficială a formațiunii a fost anunțată acum câteva minute de Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

„Moldova are nevoie de urgență de un alt tip de guvernare capabilă să scoată țara din impas. Guvernul Chicu și Dodon trebuie să cadă și trebuie instaurat un Guvern nou, care să activeze în interesul oamenilor, nu în intereselor unor grupuri obscure…Platforma DA va lua în considere propunerile deputaților și nu va oferi clemență unui politician implicat în frauda bancară”, a precizat Năstase.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari a reiterat că va fi înaintată o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu numai atunci când va exista certitudinea că sunt cel puțin 51 de voturi în Parlament, pentru ca proiectul să treacă.

„Noi nu avem nevoie să susținem moțiunea de cenzură a cuiva. Noi suntem cei care practic au finalizat o moțiune de cenzură, care va fi depusă atunci când noi avem certitudinea că este posibil de instaurat un Guvern în condițiile Platformei DA, dar nu instaurarea unui alt oligarh care a fugit cândva”, a comentat Slusari.

Amintim că grupul parlamentar „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu, a propus opoziției să se unească într-un bloc antiguvernamental pentru a da jos Guvernul Chicu. Propunerea a fost acceptată de fracțiunea Partidului Șor, care numără deja 9 deputați, după ce Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, plecați de la Partidul Democrat s-au alăturat Partidului Șor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!