/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Șarov spune că au fost examinate mai multe scenarii privind susținerea examenului de Bacalaureat

13 mai 2020, ora 13:12

În cadrul unui briefing de presă, ministrul Educației Igor Șarov a spus că au fost examinat patru scenarii privind susținerea examenului de Bacalaureat din acest an.

„Analiza a fost efectuată din perspectiva avantajelor și dezavantajelor. Situația excepțională cere soluții excepționale, iar realitatea de zi cu zi te obligă uneori la măsuri pe care ți-ai dori să nu fie nevoie să le iei”, a precizat Șarov.

Primul scenariu – susținerea examenelui de Bacalaureat în centrele de bac

Captură: privesc.eu

Al doilea scenariu – susținerea examenelui de Bacalaureat în instituțiile de învățământ în centrele de proveniență

Captură: privesc.eu

Al treilea scenariu – susținerea examenului de Bacalaureat în regim online

Captură: privesc.eu

Iar al patru-lea scenariu – anularea examenul de Bacalaureat

Captură: privesc.eu

Scenariile 1-3 ar reprezenta angajamente riscante, pentru candidați care ar trebui să parcurgă, timp de mai multe zile, toate probele acestui examen. De aceea Ministerul Educației, Culturii și Cercetării își asumă luarea deciziei privind anularea examenului național de bacalaureat (scenariul IV)”, a precizat Șarov.

Într-un final, Ministerul Educației a decis să anuleze examenele de Bacalaureat, iar un proiect de lege în acest sens va fi propus la ședința Guvernului de azi, de la ora 15:00 pentru a fi aprobat.

În acest an, 17 459 de elevi urmau să susțină examenul de Bacalaureat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram