/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cer să li se respecte dreptul de a susține examenele de Bacalaureat. Elevii de liceu au lansat o petiție online

14 mai 2020, ora 17:11

O parte din elevii de liceu sunt nedumeriți și dezamâgiți de decizia Guvernului de a anula susținerea examenului de Bacalaureat din acest an, așa că aceștia au lansat o petiție prin care semnalează problema încălcării dreptului la educație. 

„Anularea examenelor de bacalaureat reprezintă încălcarea dreptului tinerilor la educație. Timp de trei ani de liceu, elevii și-au făcut studiile în condițiile unor reguli care garantează posibilitatea de a dovedi cunoștințele acumulate în cadrul unor examene de bacalaureat. Anularea acestor examene încalcă grosolan dreptul tinerilor la admiterea în învățământul superior în condiții echitabile și violează principiul concurenței bazate pe merit”, susțin elevii.

Inițiatorii petiției solicită deputaților din Parlamentului R. Moldova respingerea prevederii care anulează examenele de Bacalaureat, prezentată ieri de Guvern prin proiectul de lege privind anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general, sesiunea de examene 2020.

Solicităm respectarea dreptului la educație de calitate și identificarea unei posibilități de organizare a examenelor de bacalaureat”, se mai arată în textul petiției.

Inițiatorii petiției și-au pus ca scop să acumuleze 500 de semnături online. La momentul publicării știrii, petiția avea deja 202 semnături.

Petiția o puteți semna aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram