/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Consilierul premierului răspunde acuzațiilor aduse de Munteanu: „Nu poate aduce în țară nu că 200, dar niciun milion de euro”

14 mai 2020, ora 11:41

Consilierul premierului, Vitalie Dragancea, a venit cu o reacție la acuzațiile aduse de către deputatul Platformei DA Igor Munteanu, care a enumerat cinci cele mai grave eșecuri ale actualei guvernări, în contextul în care astăzi se împlinesc șase luni de la investire. 

Vitalie Dragancea este sigur că, odată ce vor fi depășite pericolele legate de epidemie, comunicarea Guvernului cu autoritățile altor state va fi una intensă.

„Când vorbim despre izolare internațională, probabil domnul Munteanu știa că Republica Moldova va fi izolată, dar vă rog să observați că Guvernul comunică echilibrat cu estul și vestul și încearcă să creeze oportunități dar nu conflicte”, a spus consilierul pentru tv8.md.

Cât ține de gestionarea situației epidemiologice, acesta speră că „Igor Munteanu nu se consideră mai calificate decât experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)”.  

Consilierul premierului s-a referit și la acuzațiile precum că Guvernul a blocat dezoligarhizarea și deofșorizarea sectorului public. „Reforma justiției și dezoligarhizarea vă propun să o judecați după comunicarea Guvernului și a Ministerului Justiției cu Comisia de la Veneția”, a declarat consilierul.

Când vine vorba de acuzațiile aduse, precum că Guvernul nu a fost capabil să rectifice bugetul adaptat la urgențele de salvare a populației și să diminueze impactul economic al pandemiei, consilierul a răspuns în modul următor:

„Domnul Munteanu și colegii săi au răsturnat în Parlament legea de modificare a bugetului. Vă asigur că el nu poate aduce în țară nu că 200 de milioane, dar niciun milion de euro”. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram