/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Consulatul României la Chișinău își reia activitatea

missing
14 mai 2020, ora 15:12

Începând cu data de 18 mai, Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău își va relua, gradual, activitatea. Dar instituția impune câteva reguli pentru persoanele care urmează să se prezinte la Consulat.

În prima etapă, urmează a fi eliberate documentele de călătorie (pașapoarte) și documentele de stare civilă (certificate de naștere și de căsătorie) deja întocmite (cereri depuse anterior). Temporar însă, nu vor fi primite cereri noi, decât în cazuri de urgență.

PROGRAMUL PENTRU ELIBERĂRI DE ACTE:

LUNI-VINERI:

08:30 – 12:30

13:30 – 17:30

Accesul în instituție va fi permisă doar în cazul în care atât solicitanții, cât și personalul consular vor respecta normelor și recomandările autoritățile române și ale R. Moldova privind luarea măsurilor de protecție:

  • Absența simptomelor (temperatură ridicată, tuse, rinoree, etc);
  • Menținerea distanței fizice (1,5 m);
  • Purtarea obligatorie a măștii de protecție.

În sala de așteptare nu va fi admisă prezența a mai mult de patru persoane, în același timp, fără posibilitatea de a fi însoțite de aparținători, cu excepția minorilor.

Tot pe data de 18 mai, Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România își va relua activitatea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram