/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Curtea Constituțională a respins solicitarea deputatului Sîrbu de a suspenda acțiunea a două prevederi din Legea securității statului

missing
14 mai 2020, ora 16:25

Curtea Constituțională a respins ca nemotivată solicitarea depusă de deputatul alăturat grupului „Pro Moldova” Sergiu Sârbu prin care a cerut instanței să suspende acțiunea a două prevederi din Legea securității statului până la examinarea cauzei în fond.

Sergiu Sîrbu a depus o sesizare prin care a cerut Înaltei Curți să suspende două articole din Legea securității statului. Potrivit CCM, argumentele aduse de parlamentar în sesizarea sa nu sunt suficiente pentru a le suspenda.

Curtea observă că autorul s-a limitat în a invoca riscuri generale, fără a-și detalia susținerile sau fără a prezenta argumente pertinente, deși au trecut mai mult de zece luni de la intrarea în vigoare a normelor legale contestate. Chiar dacă riscul este abstract, cererile cu privire la suspendarea acțiunii actelor sesizate trebuie motivate convingător, nu prin simpla enumerare a unor valori fundamentale. Doar invocarea riscului și enumerarea unor valori fundamentale nu reprezintă o motivare suficientă și convingătoare în vederea suspendării acțiunii actului sesizat”, precizează CCM.

Ieri, deputatul Sergiu Sîrbu a depus o sesizare la CCM prin care a cerut controlul constituționalității a două prevederi din Legea securității statului . Potrivit lui, după modificarea în Parlament, „CSS practic a evenit o instituție suprastatală, care s-a transformat într-un organ de coodonare, subordonat direct președintelui țării”.

/VIDEO/ „Pro Moldova” sesizează din nou Curtea Constituțională! Cere să se expună asupra consituționalității atribuțiilor CSS

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram