/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Declarație scandaloasă a lui Andrian Candu: PD este finanțat de Igor Dodon. Ex-deputată democrată: „Ne vom adresa la organele competente”

missing
14 mai 2020, ora 14:02

După ce foștii săi colegi din Partidul Democrat (PD) îl acuză că i-ar ademeni pe actualii deputați democrați în Grupul Pro Moldova cu bani, Andrian Candu declară public faptul că PD-ul, la rândul său, este finanțat în prezent de președintele Igor Dodon. Acesta ar fi fost unul dintre principalele subiecte de discuții de la ședința fracțiunii PD care a avut acum circa o săptămână și care a durat aproape șapte ore. 

Candu zice că anume acest fapt îi face pe mai mulți democrați să părăsească partidul: „Ce s-a întâmplat în echipa PD la acea ședință de șapte ore, în ziua de luni de săptămâna trecută, a dezamăgit atât de mult oamenii din echipa PD la nivel de deputați, că după acea ședință pe care au avut-o ei și mizeriile care se discutau acolo, eu cred că încă mulți acuma trec prin ei foarte multe emoții și sentimente negative”, a declarat liderul Pro Moldova, într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Dați-mi voie să vă spun o propoziție din ceea ce s-a discutat aproape trei ore la ședința de săptămâna trecută, luni, în fracțiune PD. S-a discutat despre bani, care vin de la președintele Dodon, care vin pentru întreținerea PD-ului inclusiv. Nu am dovezi, dar chiar cred asta”, a zis Candu.

La întrebarea: dacă e adevărat că Pro Moldova este, la rândul său, finanțat de Vlad Plahotniuc, Andrian Candu a zis: „Noi nu avem acuma costuri ca să fim finanțați. Noi închiriem acum un sediu de 700 de euro. Credeți că șapte deputați nu au șapte sute de euro ca să întrețină un sediu?”, a zis deputatul.

L-am contactat și pe președintele PD, Pavel Filip, și pe președintele de onoare al formațiunii Dumitru Diacov, aceștia însă nu au răspuns la apelurile noastre, pentru a ne oferi un comentariu la cele declarate de Andrian Candu. Am încerca să contactăm și alți deputați din PD, pentru o reacție și serviciul de presă, însă deocamdată reprezentanții formațiunii nu ne-au răspuns la apeluri.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, a ne-a spus la telefon că președintele nu comentează declarațiile politice.

În același timp, contactată de tv8.md, Elena Bacalu, ex-deputată PD, care a părăsit fracțiunea după acea ședință și s-a alăturat Grupului Pro Moldova, spune că ea a asistat la ședința fracțiunii, nu poate deocamdată să vorbească prea multe la acest subiect, dar că în scurt timp, ea și alți colegi de-ai ei, care au părăsit PD-ul, dar și dintre cei care încă au rămas, se vor adresa „organelor competente” cu privire la acest subiect.

Amintim că, în vara acestui an, în spațiul public a apărut un video de la o discuție dintre Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, în care Igor Dodon cerea de la Vlad Plahotniuc, pe atunci, președinte al PD, bani pentru întreținerea Partidului Socialiștilor. Până astăzi nu există o informație oficială, dacă acele imagini au fost adevărate sau trucate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram