/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Premierul Chicu spune până când ar putea fi stabilită starea de urgență în sănătate publică

missing
14 mai 2020, ora 20:43

Premierul Ion Chicu spune că începând de mâine Comisia extraordinară privind sănătatea publică nou creată va stabili în Republica Moldova stare de urgență în sănătatea publică. Potrivit lui, solicitarea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică este ca această stare de urgență să fie stabilită până la 30 iunie.

Din adresarea ANSP-ului văd că se solicită instituirea acestei stări de urgență în sănătatea publică până la 30 iunie. Ea poate fi și mai scurtă, poate fi și extinsă. O să vedem în funcție de evoluția evenimentelor”, a declarat șeful cabinetului de miniștri la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Potrivit lui, starea de urgență în sănătatea publică vizează doar decizii și acțiuni în domeniul sănătății. „Starea de urgență în sănătate publică înseamnă că această comisie poate institui și mai departe restricții sanitar-epidemiologice. Poate să le abroge pe unele din trecut, poate și să instituie altele”, a precizat Chicu.

Noi, la momentul de față, nu vedem raționamente de a solicita Parlamentului să mai extindă această stare de urgență și să lase gestionarea lucrurilor în țară pentru această comisie (CSE), noi vrem să revenim la ordinea normală de lucru, ca Parlamentul să decidă ce trebuie să decidă”, a menționat șeful cabinetului de miniștri.â

Comisia pentru Situații Excepționale își va încheia activitatea, iar atribuțiile acesteia de a stabili sau de a impune anumite interdicții din cauza pandemiei vor fi preluate de o altă structură care va fi creată – Comisia extraordinară privind sănătatea publică.

Comisia pentru Situații Excepționale își încheie activitatea. O altă comisie va prelua atribuțiile și va declara Cod Roșu în sănătate publică

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram