/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Un sat din Ungheni, la un pas de carantină! 16 cazuri de coronavirus și un deces, într-o săptămână

missing
14 mai 2020, ora 18:35

Satul Sculeni, din raionul Ungheni e la un pas de a intra în carantină, după ce în ultimele opt zile au fost înregistrate 16 cazuri de infecție cu coronavirus și  un deces. Cinci dintre persoanele infectate cu Covid-19 sunt cadre medicale.

Primele două cazuri de infecție cu coronavirus din Sculeni au fost confirmate pe 6 mai. Focarul ar fi pornit de la o femeie care se internase în staționarul de zi cu suspecție la pneumonie. Pacienta a ascuns faptul că a intrat în contact cu sora sa, și ea infectată, însă doctorii i-au confirmat diagnosticul de coronavirus.

„Femeia a ascuns și că a încercat timp de vreo săptămână să se trateze acasă. Ea a făcut Paștele împreună cu sora sa, care era deja infectată cu coronavirus. De la ea s-au molipsit și alți pacienți din staționar, și cadre medicale, și doi vecini”, ne-a spus primarul de la Sculeni, Vasile Casian.

La Sculeni sunt astăzi 15 cazuri active de coronavirus, după ce ieri o femeie de peste 70 de ani, infectată cu Covid – 19, a murit. Doi dintre cei 15 bolnavi sunt medici din sat, ceilalți trei bolnavi o reprezintă asistente medicale și personalul auxiliar al spitalului.

Pentru că situația a „escaladat” fulminant din 6 mai până astăzi, primarul Vasile Casian spune că satul ar putea intra în carantină dacă situația va evolua în același ritm.

„Așteptăm să fie anunțată carantină. Cred că dacă zilele următoare situația va evolua la fel, înseamnă că trebuie să fim pregătiți pentru carantină”, a subliniat Vasile Casian.

Până la această oră, în Republica Moldova sunt confirmate 5553 de cazuri de infecție cu coronavirus, iar 194 de persoane și-a pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de virus. În raionul Ungheni sunt 48 de cazuri de infecție cu Covid-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram