/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Vasile Năstase a depus o sesizare către organele de drept din Marea Britanie în privința celor 1,5 milioane de euro, capturate la vamă

missing
14 mai 2020, ora 12:01

Deputatul Partidului Demnitate și Adevăr, Vasile Năstase a trimis o sesizare către organele de drept din Marea Britanie în privința celor 1,5 milioane de euro, capturate la vamă în noaptea de Paști. Parlamentul este de părere că în acest caz ar exista o eventuală schemă de spălare de bani și solicită ca acest caz să fie investigat.

„Ținând cont de faptul că în Republica Moldova autoritățile nu sunt capabile (pe baza unor criterii subiective) de a examina astfel de cazuri (mai mult de cinci ani autoritățile noastre locale nu au progresat deloc în tragerea la răspundere a persoanelor implicate în cazul miliardului de euro furat din sistemul bancar) vă informăm despre această activitate suspectă în speranța că veți investiga dacă Adrian Dulgher a comis o crimă de spălare a banilor“, afirmă Năstase.

Cei 1,5 mln de euro au fost depistați în dimineața zilei de 18 aprilie curent, într-un camion la postul vamal Leușeni, pe sensul de intrare în țară. Banii erau nedeclarați și urmau a fi introduși fraudulos în Republica Moldova. 

La data de 20 aprilie, procurorii au solicitat arestarea preventivă a șoferului autocamionului, care este un moldovean în vârstă de 36 de ani și, care fusese reținut imediat după depistarea infracțiunii.

Vezi și:

/VIDEO/ Ce spune presupusul proprietar al celor 1,5 milioane de euro, capturate la vamă în noaptea de Paști: „Această metodă a fost una legală”

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram