/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ 13 percheziții în dosarul celor 1,5 milioane de euro depistate în noaptea de Paște la vamă! Ce au găsit ofițerii într-un depozit

missing
14 mai 2020, ora 09:39

Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal au descins la mai multe adrese din țară, în cadrul cauzei penale inițiate în cazul celor 1,5 milioane de euro depistate într-un camion la vama Leușeni, în noaptea de Paște. Până în prezent, au fost efectuate 13 percheziții, inclusiv la depozitele deținute de suspecți.

În urma acestora, au fost depistate circa 80 de tone de ambalaj pentru confecționarea pachetelor de țigări, care erau acoperite cu hârtie de ambalaj pentru bomboane. Astfel, bănuiții sperau să mascheze marfa și să o ascundă de la controlul vamal, intenționând să o scoată ilegal din țară cu destinația Uniunea Europeană.

Mai mult, în cadrul descinderilor, ofițerii Serviciului Vamal au depistat diverse părți componente ale echipamentelor de ambalare a țigărilor.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă.

Amintim că cele 1,5 milioane de euro au fost depistate la intrarea în țară, în habitaclul unui autocamion de model Mercedes Actros, înmatriculat în Republica Moldova, ce se deplasa fără încărcătură. În cadrul controlului de specialitate, funcționarii vamali au remarcat prezența mai multor pachete suspecte în cabina camionului, motiv pentru care a fost dispusă verificarea acestora.

Ca urmare a numărării bancnotelor, s-a stabilit că suma de bani ascunsă în pachete se ridică la 1 570 660 de euro.

Banii au fost împachetați și sigilați, iar actualmente sunt păstrați în camera corpurilor delicte a Serviciului Vamal. Concomitent, autocamionul, care aparține unei companii autohtone de transport internațional de mărfuri, a fost indisponibilizat pe teritoriul postului vamal Leușeni.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentaviva de contrabandă a bunurilor, valoarea carora depășește 200 salarii medii lunare pe economie prognozate.

Ulterior, acum câteva zile, un bărbat și-a revendicat banii, fiind audiat de procurorii PCCOCS. Este vorba de Adriano Dulgher, fondatorul mai multor companii în Londra, Marea Britanie, și Republica Moldova. El a adresat o cerere, prin poșta electronică, la PCCOCS, din care ar rezulta că are apartenență la cele peste 1,5 milioane de euro depistate la Vama Leușeni, spun procurorii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram