Scriitorul și publicistul Vlad Pohilă a trecut la cele veșnice. Despre aceasta au anunțat mai mulți prieteni ai scriitorului pe rețelele de socializare.

Acum pe seară am aflat vestea tristă că domnul Vlad Pohilă a plecat într-o lume mai bună…”, scrie și pe pagina Bibliotecii Municipale „B.P.Hasdeu”.

Vlad Pohilă a fost redactor a peste 30 de bibliografii și biobibliografii, alte zeci de cărți – de beletristică, arte, istorie, literatură didactică și pedagogică, juridică, monografii ale unor localități din R. Moldova și din România.

Scriitorul este prezent în topurile „Cei mai buni ziariști din R. Moldova” din 2000 și 2003. Are un fișier biobibliografic în repertoriul (catalogul) internațional „Who’s who în traducere și terminologie”, editat de Uniunea Latină (2002). Este laureat al săptămânalului „Literatura și arta” – pentru publicistică (2003) și pentru știință (2007).

Vlad Pohilă a fost membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, Comisiei Naționale pentru onomastică de pe lângă Ministerul Educației al R. Moldova și al colegiilor de redacție ale revistelor „Monitor cultural” din București și „Tyragetia” din Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!