Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

politic

Dodon avertizează deputații care fac trafic de influență în Parlament: „Dacă vă veți pomeni cu procurorul alături, să nu vă mirați. Eu spun o dată și nu o să mai repet”

15 mai 2020, ora 10:24
Distribuie:

Președintele Igor Dodon susține că deputați din Partidul Șor și din grupul parlamentar „Pro Moldova” încearcă să-i ademenească  pe deputații din fracțiunile Partidului Democrat și Partidului Socialiștilor la discuții, pentru a-i „convinge să treacă în altă tabără și îi atenționează că s-au putea trezi cu dosare penale pentru trafic de influență.

„Eu am informații că mai mulți deputați sunt abordați de colegii lor din Parlament din Partidul Șor și grupul ăsta care a fugit de la democrați, pentru a avea discuții, înțelegeri. Eu vreau să-i preîntâmpin pe cei care încearcă să facă trafic de influență pentru a atrage deputați din aceste fracțiuni: atunci când vă veți pomeni cu procurorul alături, să nu vă mirați. Eu spun o dată și nu o să mai repet acest lucru”, a avertizat Dodon în cadrul live-ului său tradițional de vineri dimineață „Președintele Răspunde”.

Șeful statului mai spune că reprezentanții „Pro Moldova” și Partidului Șor umblă prin localități și propun câte 10 mii de dolari la primari ca să treacă la ei și câte  1000 sau 2000 de lei la consilieri locali, iar la consilierii raionali – câte  sau 30 de mii de lei.

„Noi știm asta și veți fi taxați dur. Nu vă duce capul să faceți campanie electorală, dar din banii furați din miliard. Și am un mesaj pentru Procuratură că banii ăștia nu s-au luat din pod, să propui câteva sute de mii la deputați. Pe bani furați încercați să faceți politică”, a adăugat Dodon.

Președintele se arată sigur de faptul că fracțiunea Partidului Socialiștilor va fi unită și speră că majoritatea parlamentară PSRM-PDM va rămâne cu 54 de deputați.

„Mai este un deputat independent care susține majoritatea proiectelor înaintate de Guvern și cred că o majoritate de 54-55 de deputați este solidă”, a declarat Dodon, cu referire la deputatul independent Alexandru Oleinic.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram