Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, anunță că îl va da în judecată pe prim-ministrul Ion Chicu pentru calomnie, după ce acesta a scris dimineață, într-o postare pe Facebook, că politiciana a votat în 2013 pentru concesionarea aeroportului și ar fi participat la furtul miliardului. De asemenea, premierul a acuzat Guvernul Sandu că a reeșalonat datoria pe care o avea „Avia Invest” față de stat, astfel autoritățile pierzând șansa să întoarcă aeroportul în proprietate publică.

Cum e sacul, și peticul. Ion Chicu spune minciuni pe bandă rulantă, la fel ca stăpânul lui, Dodon…Au reluat exact minciunile din campania din 2016. Într-o postare recentă, acesta insinuează că eu aș fi votat pentru concesionarea aeroportului către Avia Invest în toamna anului 2013 și pentru garanția de stat din 2014, după furtul miliardului. De asemenea, mă acuză de reeșalonarea datoriilor Avia Invest acumulate din 2013 până în 2019. A mai rămas să povestească despre „30 de miii de sirieni”… Toate aceste acuzații sunt false și o să merg în instanța de judecată pentru a-i cere să-și recunoască minciunile”, a scris Sandu pe Facebook.

Președinta PAS spune că așteaptă decizia instanței de judecată pe marginea procesului inițiat în septembrie 2019, în perioada în care era prim-ministră, pentru anularea contractului de concesionare a aeroportului și ca procuratura să-i scoată la lumină pe toți beneficiarii acestor furturi și „cei care au primit banii pe cont, și cei care i-au primit „în geantă”.

Vedeți mai jos postarea lui Ion Chicu pentru care va fi acționat în judecată. Precizăm că, ieri, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, și președintele Igor Dodon a făcut o declarație falsă precum că Guvernul Sandu a reeșalonat datoria „Avia Invest” față de stat. Partidul Acțiune și Solidaritate a dezmințit această informație și a precizat că acea decizie a fost luată de fostul director al Autorității Aeronautice Civile, Octavian Nicolăescu, care a fost numit în funcție încă de Guvernul Filip. Imediat ce s-a aflat despre asta, Nicolăescu a fost demis de Guvernul Sandu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!