/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

ULTIMA ORĂ! Starea de urgență în sănătate publică a fost stabilită de la 16 mai până la sfârșitul lunii iunie

missing
15 mai 2020, ora 20:40

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit în aceată seară că starea de urgență în Republica Moldova este declarată de mâine, 16 mai, până la 30 iunie.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat după ședința comisiei nou-formate că această perioadă a fost determinată de specialiștii în sănătate publică. „În funcție de evoluția situației epidemiologice, regimul poate fi revizuit pentru că sunt mai multe coduri de alertă determinate”, a declarat ministra.

Totodată, cetățenii vor trebui în continuare să păstreze distanța socială și să poarte măști și să respecte igiena. Astfel, oamenii vor trebui să poarte măști atunci când călătoresc cu transportul public, când se află în spațiile comerciale, în spațiile publice închise și în situațiile când nu pot respecta distanța socială.

Masca, în mod obligatoriu, va acoperi atât gura, cât și nasul persoanei pentru că medicii specialiști au observat purtarea incorectă a măștii”, a precizat Dumbrăveanu.

De asemenea, Comisia a decis să păstreze interdicția transportului internațional și aerian.

Unitățile comerciale, în continuare, trebuie să asigure triajul vizitatorilor, respectarea regulilor de igienă și evitarea aglomerațiilor.

Până la 31 mai rămân în vigoare restricțiile ce țin de terenurile de joacă pentru copii, terenurile sportive, iar persoanele în vârstă nu au voie să meargă în locuri aglomerate dacă nu există necesitate stringentă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram