/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Doliu în lumea teatrului. S-a stins din viață Iurie Suveică

16 mai 2020, ora 11:31

Doliu în lumea teatrului, s-a stins din viață Iurie Suveică. Actorii de la Teatrul „Luceafărul”, „Mihai Eminescu” și Uniunea Teatrală din Moldova au transmis condoleanțe familiei și rudelor apropiate.

„Teatrul Republican „Luceafărul” este profund îndurerat de decesul subit și prematur al directorului-adjunct al teatrului, domnul Iurie Suveică”.

Într-o postare pe rețelele sociale actorii de la „Mihai Emineascu” au scris: „Suntem profund îndurerați de trecerea în neființă a maestrului Iurie Suveică, îndrăgit actor, al cărui talent a strălucit și pe scena teatrului”.

„Uniunea Teatrală din Moldova este profund îndurerată de decesul subit al talentatului. Cu mare tristețe pentru pierderea suferită, suntem alături de familia îndoliată, în această grea încercare. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, se arată într-o postare pe rețelele sociale.

Iurie Suveică a fost maestru în artă, membru al Senatului UNITEM și director adjunct al Teatrului„Luceafărul”. El s-a născut pe 16 decembrie 1964, în satul Sudarca, raionul Dondușeni.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram