/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Medicii, antrenați în lupta cu COVID, vor primi în continuare supliment la salariu

missing
16 mai 2020, ora 12:03

Lucrătorii medicali, antrenați în lupta cu COVID-19, vor primi în continuare supliment la salariu. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, ieri, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. 

„Cunoașteți că noi am instituit pe durata stării de urgență achitarea unui salariu de bază suplimentar și vrem să continuăm cu această practică și după 15 mai”, a declarat prim-ministrul.

De asemenea, vor fi alocate acele 16 mii de lei pentru reprezentanții instituțiilor statului „și aici mă refer, în mod prioritar, la cei din sistemul medical care s-au contaminat”, a precizat șeful Executivului.

Guvernul a elaborat deja proiectul de modificare a legii, pe motiv că starea de urgență s-a finalizat. Luni acest proiect urmează a fi aprobat la ședința Executivului. „Ne vom adresa Parlamentului ca să aprobe această lege săptămâna viitoare”, a adăugat Ion Chicu.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram