Lucrătorii medicali, antrenați în lupta cu COVID-19, vor primi în continuare supliment la salariu. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, ieri, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. 

„Cunoașteți că noi am instituit pe durata stării de urgență achitarea unui salariu de bază suplimentar și vrem să continuăm cu această practică și după 15 mai”, a declarat prim-ministrul.

De asemenea, vor fi alocate acele 16 mii de lei pentru reprezentanții instituțiilor statului „și aici mă refer, în mod prioritar, la cei din sistemul medical care s-au contaminat”, a precizat șeful Executivului.

Guvernul a elaborat deja proiectul de modificare a legii, pe motiv că starea de urgență s-a finalizat. Luni acest proiect urmează a fi aprobat la ședința Executivului. „Ne vom adresa Parlamentului ca să aprobe această lege săptămâna viitoare”, a adăugat Ion Chicu.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!