/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Igor Dodon, despre accidentul de azi noapte din Chişinău

missing
17 mai 2020, ora 19:37

Președintele Igor Dodon cere ca Ministerul Afacerilor Interne și membrii Guvernului să stabilească în regim de urgență toate circumstanțele accidentului și să „înăsprească măsurile de control în trafic”, în urma accidentului grav de azi noapte din Chişinău.

„Îndemn Ministerul Afacerilor Interne să stabilească în regim de urgență toate circumstanțele tragediei, să identifice și să atragă la răspundere persoanele vinovate de producerea accidentului. Solicit Guvernului, ca în regim de urgență, să înăsprească măsurile de control al respectării regulilor de circulație rutieră și în special, a regimului de viteză, deoarece depășirea vitezei este cauza principală a accidentelor rutiere din Moldova”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că în urma accidentului groaznic de la Buiucani, din toamna anului trecut șeful statului a cerut demisii de onoare sau anchete interne și reforme pe numele responsabililor pentru securitatea rutieră.

Rog organele abilitate să se concentreze și mai mult asupra combaterii corupției în rândul celor responsabili de securitatea transportului, sub toate aspectele. Siguranța pe drumurile naționale trebuie să devină una dintre prioritățile noastre de bază, fiindcă e vorba de viața oamenilor”, mai spus atunci șeful statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram