/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Reacția poliției în urma protestului veteranilor de război: „Toate acțiunile ilegale admise sunt înregistrate și documentate”

missing
17 mai 2020, ora 15:07

Reprezentanții poliției spun că la protestul de azi din PMAN au participat circa 200 de persoane. Aceștia au încălcat Hotărîrea nr. 11 din 15 mai a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Oamenii legii afirmă că majoritatea dintre ei nu au purtat măști de protecție și nu au ținut cont de distanța socială.

Informăm că toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației sunt înregistrate și documentate, iar în legătură cu abaterile menționate mai sus, Poliția s-a autosesizat și documentează contravenția în baza articolului 76 prim din Codul Contravențional”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții poliției. 

În Hotărîrea nr. 11 din 15 mai a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, punctul 22, este menționat faputul că: „Se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului, după modelul (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă e-mail, adresă de domiciliu), cu excepția spațiilor care sunt în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.”

Poliția recomandă participanților să respecte măsurile stabilite de autorități, să respecte recomandările polițiștilor și să nu încalce legea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram