Ministrul Turismului din guvernul Insulelor Baleare, Iago Negueruela, a declarat că turiştii ar putea reveni pe cele 4 insule din Marea Mediterană abia în luna august, în cel mai optimist scenariu. Acest lucru se va face treptat, într-o primă fază fiind aşteptaţi aproximativ 25% din numărul obişnuit de turişti.

Negueruela a sugerat că persoanele din anumite ţări care nu au luat rapid măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului, cum ar fi Marea Britanie, vor avea interdicţie de a intra în Ibiza, Mallorca, Menorca și Fromentera.

Oficialul spaniol nu a explicat modul în care se va pune în aplicare acest sistem prin care doar turiștii din anumite ţări vor putea să-şi petreacă vacanţă în arhipelagul din estul Spaniei. Cele patru insule au atras anul trecut 13,6 milioane de turiști, iar o treime au fost britanici.

Închiderea insulelor până în luna august va aduce pierderi de 9,2 miliarde de euro, iar PIB-ul regiunii va scădea cu 31,6%, potrivit Departamentului Muncii din Insulele Baleare, scrie tabuhighlife.ro. Se preconizează că aproape 150.000 de oameni îşi vor pierde locul de muncă, iar Ibiza și Formentera, care se bazează cel mai mult pe turism, vor fi cele mai afectate.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!