/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Când se vor redeschide pentru turiști insulele Ibiza și Mallorca

missing
18 mai 2020, ora 17:55

Ministrul Turismului din guvernul Insulelor Baleare, Iago Negueruela, a declarat că turiştii ar putea reveni pe cele 4 insule din Marea Mediterană abia în luna august, în cel mai optimist scenariu. Acest lucru se va face treptat, într-o primă fază fiind aşteptaţi aproximativ 25% din numărul obişnuit de turişti.

Negueruela a sugerat că persoanele din anumite ţări care nu au luat rapid măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului, cum ar fi Marea Britanie, vor avea interdicţie de a intra în Ibiza, Mallorca, Menorca și Fromentera.

Oficialul spaniol nu a explicat modul în care se va pune în aplicare acest sistem prin care doar turiștii din anumite ţări vor putea să-şi petreacă vacanţă în arhipelagul din estul Spaniei. Cele patru insule au atras anul trecut 13,6 milioane de turiști, iar o treime au fost britanici.

Închiderea insulelor până în luna august va aduce pierderi de 9,2 miliarde de euro, iar PIB-ul regiunii va scădea cu 31,6%, potrivit Departamentului Muncii din Insulele Baleare, scrie tabuhighlife.ro. Se preconizează că aproape 150.000 de oameni îşi vor pierde locul de muncă, iar Ibiza și Formentera, care se bazează cel mai mult pe turism, vor fi cele mai afectate.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram