/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Expert: După starea de urgență, reîncep luptele pentru scoaterea guvernului de sub controlul președintelui

18 mai 2020, ora 08:14

Majoritatea din Legislativ, formată acum o jumătate de an din socialişti şi democraţi, se subţiază şi le oferă celor din opoziţie ocazia de a înainta o moţiune de cenzură. Unii experţi de la Chişinău cred că guvernul condus de Ion Chicu are zile numărate. Analistul şi jurnalistul Igor Volniţchi admite că moţiunea va fi prezentată cât de curând posibil.

„Eu cred că, cu siguranță, săptămâna viitoare sau în perioada imediat următoare vom asista la depunerea minimum a unei moțiuni de cenzură, pot fi și mai multe pe parcurs, dacă nu se reușește din prima. De ce nu? Asta e treaba opoziției, mai ales după încetarea stării de urgență, când guvernul poate fi demis. Altceva este care sunt șansele de reușită. Eu cred că opoziția parlamentară atunci când vorbește despre demiterea Guvernului Chicu ia în calcul și șansele de învestire a unui nou guvern, pentru că nu are sens să demiți Guvernul Chicu și să nu învestești un nou guvern. Scopul urmărit de opoziție este absolut clar, ei își doresc să scoată guvernul de sub controlul președintelui Dodon și în cazul în care nu reușesc învestirea unui nou guvern, ci doar demiterea Guvernului Chicu, situația nu se schimbă mult din acest punct de vedere. Or, Guvernul Chicu rămâne în continuare interimar, provizoriu, de la aceasta lucrurile nu se schimbă în esență, fiindcă în continuare va fi un guvern care va fi sprijinit de președintele Dodon și cu siguranță va acționa în tandem cu dumnealui…”, a spus Igor Volnițchi într-un interviu pentru Europa Liberă.

La acest subiect și analistul politic Corneliu Ciurea este de părere că partidele de opoziție, dacă se vor consolida, ar putea să voteze pentru demiterea actualului Guvern condus de Ion Chicu, dar nu vor putea să se adune în jurul ideii de a numi un alt executiv.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram