/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Ultima oră! Incă doi deputați PDM pleacă la „Pro Moldova”

missing
18 mai 2020, ora 11:04

Doi deputați ai fracțiunii Partidului Democrat și-au anunțat astăzi plecarea din cadrul formațiunii. Ghenadie Verdeș și Vasile Bîtcă, ultimul fiind și președintele Organizației Teritoriale PDM Nisporeni, anunță că se alătură grupului parlamentar „Pro Moldova”.

„A trebuit să iau o decizie pe care am cântărit-o foarte mult timp. Vreau să le transmit foarte clar tuturor celor care vor specula asupra deciziei mele că am luat această hotărâre doar pe baza unor valori și principii, pe care, azi, nu le mai găsesc în Partidul Democrat. Credința în valorile democratice, europene, patriotismul și dragostea față de țară nu pot fi cumpărate nici cu un leu, nici cu un euro, nici cu sute de mii sau milioane, cum spun tocmai cei care și-au pierdut aceste credințe nu știm în schimbul a ce. Mă mândresc cu Nisporeni și îmi doresc, în continuare, ca nisporenenii să se poată mândri cu mine”, a scris pe Facebook, Vasile Bîtcă.

„Nu pot fi trădător de țară! Nu pot să-i trădez pe oamenii care m-au votat, pe oamenii care așteaptă de la mine să le reprezint în Parlament interesele lor. Cu siguranță vor fi lansate diverse speculații și falsuri, însă voi mă cunoașteți așa cum sunt eu și știți că decizia aceasta am luat-o pentru că voi, oamenii care mi-ați acordat încredere, mi-ați cerut asta”, a scris și Ghenadie Verdeș, tot pe Facebook.

Fracțiunea Partidului Democrat a rămas cu 15 deputați. Fracțiunea Partidului Socialiștilor are 37 de deputați. Astfel, majoritatea parlamentară PSRM-PDM rămâne cu 52 de deputați. După demisia socialistului Oleg Teterea, PSRM are un mandat de deputat vacant, până la ocuparea acestuia de către următoarea perosană care a fost în lista formațiunii la alegerile parlamentare din 2019. Acum majoritatea parlamentară este la limită – 51 de deputați PSRM-PDM.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram