Doi deputați ai fracțiunii Partidului Democrat și-au anunțat astăzi plecarea din cadrul formațiunii. Ghenadie Verdeș și Vasile Bîtcă, ultimul fiind și președintele Organizației Teritoriale PDM Nisporeni, anunță că se alătură grupului parlamentar „Pro Moldova”.

„A trebuit să iau o decizie pe care am cântărit-o foarte mult timp. Vreau să le transmit foarte clar tuturor celor care vor specula asupra deciziei mele că am luat această hotărâre doar pe baza unor valori și principii, pe care, azi, nu le mai găsesc în Partidul Democrat. Credința în valorile democratice, europene, patriotismul și dragostea față de țară nu pot fi cumpărate nici cu un leu, nici cu un euro, nici cu sute de mii sau milioane, cum spun tocmai cei care și-au pierdut aceste credințe nu știm în schimbul a ce. Mă mândresc cu Nisporeni și îmi doresc, în continuare, ca nisporenenii să se poată mândri cu mine”, a scris pe Facebook, Vasile Bîtcă.

„Nu pot fi trădător de țară! Nu pot să-i trădez pe oamenii care m-au votat, pe oamenii care așteaptă de la mine să le reprezint în Parlament interesele lor. Cu siguranță vor fi lansate diverse speculații și falsuri, însă voi mă cunoașteți așa cum sunt eu și știți că decizia aceasta am luat-o pentru că voi, oamenii care mi-ați acordat încredere, mi-ați cerut asta”, a scris și Ghenadie Verdeș, tot pe Facebook.

Fracțiunea Partidului Democrat a rămas cu 15 deputați. Fracțiunea Partidului Socialiștilor are 37 de deputați. Astfel, majoritatea parlamentară PSRM-PDM rămâne cu 52 de deputați. După demisia socialistului Oleg Teterea, PSRM are un mandat de deputat vacant, până la ocuparea acestuia de către următoarea perosană care a fost în lista formațiunii la alegerile parlamentare din 2019. Acum majoritatea parlamentară este la limită – 51 de deputați PSRM-PDM.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!