/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Usatâi, chemat la Guvern: „Astăzi a fost doar o acțiune de PR”

missing
18 mai 2020, ora 14:18

Primarul orașului Bălți Renato Usatîi a fost chemat astăzi la Guvernul R. Moldova, unde ar fi avut loc o ședință cu prim-ministrul Ion Chicu, primarii și președinții de raioane. După ședință Usatîi a declarat că întrunirea a fost organizată pentru PR.

Mai mult, politicianul afirmă că mai mulți medici ar fi fost presați. Aceștia ar fi fost rugați să scrie cereri de demisie.

„Azi dimineață au pornit presiuni din Chișinău. L-am anunțat acum și pe domnul Chicu. Este vorba despre medicii din Bălți care au declarat că este corect ca piețele să fie redeschise. Astăzi însă, pe un medic l-a telefonat domnul Furtună și i-a sugerat să-și dea demisia din propria dorință. Domnul Chicu spune că a avut o colaborare cu toți președinții, primarii de raioane și spune că el nu înțelege de ce noi nu am putut colabora cu el. Astăzi a fost doar o acțiune de PR. Eu mă gândeam că o să fie o ședință de lucru unde se vor discuta probleme actuale și posibilitățile cum ar putea fi soluționate aceste probleme”, a spus Usatîi.

După ce Usatîi a promis comercianților din Bălți, că începând cu ziua de marți piețele vor fi redeschise, oamenii legii s-au autosesizat și ar urma să aplice amenzi celor care au votat contra, afirmă primarul.

„Am fost informat ieri seara că pentru nesupunerea puterii centrale a deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, organele de drept s-au autosesizat pentru ca să fie pedepsiți toți cei care au votat. La moment nu mi-au fost aplicate amenzi, vedem ce o să fie mâine. Astăzi Guvernul a blocat participarea reprezentanților poliției care să le demonstrăm că piețele sunt gata pentru a fi redeschise. Eu înțeleg că vor fi presiuni”, a comentat Usatîi. 

L-am contactat pentru o reacție la acest subiect pe șeful ANSP Nicolae Furtună, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram