/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Europa vrea să-şi deschidă frontierele interne pentru turism până la începerea verii

missing
19 mai 2020, ora 08:03

Europa doreşte să-şi deschidă frontierele interne pentru turism până la începerea verii, au anunţat luni miniştrii de externe din 11 state membre ale Uniunii Europene.

Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a discutat cu omologii săi din Spania, Italia, Austria, Grecia, Croaţia, Portugalia, Malta, Slovenia, Cipru şi Bulgaria – toate destinaţii populare pentru germani – prin sistem de videoconferinţă în legătură cu ridicarea progresivă a restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, scrie Agerpres.

Restricţiile de călătorie au stopat în mare parte libertatea de circulaţie de care se bucură în mod normal cetăţenii UE. Acum, deplasările transfrontaliere vor fi reluate în etape de statele membre, pe baza ratelor de transmitere a coronavirusului, într-o manieră coordonată.

În prezent, în Germania este în vigoare o avertizare de călătorie care expiră la 14 iunie. Maas a afirmat că va ridica ridica această avertizare pentru ţările europene şi va oferi fiecărui stat vizat orientări privind riscurile infectării cu SARS-CoV-2 pentru călători.

Italia, una dintre ţările cele mai afectate de pandemie, va primi din nou cetăţeni din alte ţări ale spaţiului Schengen începând din 3 iunie.

Aceste discuţii se bazează pe liniile orientative prezentate în urmă cu câteva zile de Comisia Europeană în vederea relansării activităţilor turistice afectate de criza cauzată de COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram