După ce în spațiul public au apărut voci care îi cer demisia procurorului general Alexandr Stoianoglo, premierul Ion Chicu vine în apărarea lui. Acesta spune că Stoianoglo ar fi incomod pentru cei care au furat miliardul.

„Politicieni, Președinți și prim-miniștri vom mai avea. Au mai fost, vor mai fi. Nu știu, însă, dacă vom mai avea un asemenea Procuror General ca domnul Alexandru Stoianoglo. Acest om a început să lucreze așa cum i se cuvine unui Om cu respect față de țară și jurământul depus. Investigarea reală a furtului miliardelor în anii 2011-2015 a început abia în decembrie 2019, când Dl Stoianoglo a preluat conducerea PG. Acest lucru nu place celor care au furat miliardul” a comentat Chicu.

Premierul a mai spus, cu privire la dosarul fraudei bancare, că a discutat subiectul cu ambasadorul Letoniei la Chișinău: „Am fost asigurat, că echipa comună de investigare a furtului miliardului va începe în curând activitatea. Un suport enorm în acest sens îl avem și de la Uniunea Europeană. Voi solicita în aceste zile suport bilateral și altor guverne din Uniunea Europeană și nu numai”, a menționat prim-ministrul.

Aseară, liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a declarat că Procuratura Generală ar fi cunosctu de la bun început despre înregistrarea video în care este surprins președintele Igor Dodon și fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc, în timp ce ultimul ar fi încercat să-i dea președintelui punga pentru achitarea salariilor. Chirtoacă zice că imaginile s-ar afla chiar la Procuratură. În acest context, Chirtoacă susține că va cere Parlamentului inițierea procedurii de demitere a procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!