/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

În Republica Moldova s-au înregistrat noi cazuri de pesta porcină

missing
20 mai 2020, ora 07:44

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că de la începutul lunii mai, în Republica Moldova, au fost despistate opt cazuri de îmbolnăvire cu pesta porcină africană. Toate probele au fost prelevate de la mistreți.

Pe data de 5 mai au fost prelevate probe de la două cadavre de mistreți depistate în raionul Râșcani, în apropierea localității Braniște și pe 7 mai – de la șase cadavre de mistreți, depistate în regiunea Rezervației naturale „Pădurea Domnească”, ce se află de-a lungul Prutului, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești.

Toate rezultatele de laborator au fost pozitive.

Potrivit datelor Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor, în luna mai, cazuri de pesta porcină au fost depistate și în statul vecin, România, inclusiv, la frontiera cu Republica Moldova. Acolo au fost depistate cazuri de înbolnăvire atât la mistreți, cât și la porci domestici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram