Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că de la începutul lunii mai, în Republica Moldova, au fost despistate opt cazuri de îmbolnăvire cu pesta porcină africană. Toate probele au fost prelevate de la mistreți.

Pe data de 5 mai au fost prelevate probe de la două cadavre de mistreți depistate în raionul Râșcani, în apropierea localității Braniște și pe 7 mai – de la șase cadavre de mistreți, depistate în regiunea Rezervației naturale „Pădurea Domnească”, ce se află de-a lungul Prutului, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești.

Toate rezultatele de laborator au fost pozitive.

Potrivit datelor Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor, în luna mai, cazuri de pesta porcină au fost depistate și în statul vecin, România, inclusiv, la frontiera cu Republica Moldova. Acolo au fost depistate cazuri de înbolnăvire atât la mistreți, cât și la porci domestici.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!