/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Avocatul lui Statnîi: „Sunt mulți doritori să se răfuiască pentru ceea ce a anchetat timp de mai mulți ani”

missing
20 mai 2020, ora 18:48

Roman Statnîi, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Magistrații Judecătoriei Ciocana au acceptat astăzi demersul procurorilor privind plasarea acestuia în arest. Potivit lui Sergiu Moraru, avocatului lui Statnîi, acesta pledează nevinovat.

Mai mult, Moraru spune că materialele anexate la demers nu au fost respectat.

Sigur că pledează nevinovat. Vom face cunoștință cu materiale anexate la demers, pentru că nici acest gest nu a fost respectat. Nu cunoaștem ce a anexat procurorul pentru că demersul a fost înainte de înaintarea învinuirii. Demersul nu a fost înaintat, dar învinuirea deja era la Judecătoria Ciocana. Mergem să facem cunoștință cu materialele pe care le-a anexat procurorul la acest demers”, a decalarat avocatul.

Apărare lui Roman Statîi mai afirmă că prin arestarea acestuia se încercă răzbunarea pentru anchetarea mai multor dosare a unor judecători „influienți”.

Nu este clar în ce este învinuit. Cu Roman Statnîi sunt mulți doritori să se răfuiască pentru ceea ce a anchetat timp de mai mult de zece ani cât a activat în cadrul Procuraturii Anticorupției, dosare penale în privința judecătorilor influienți”, mai spune Moraru.

Fostul procuror anticorupție Roman Statnîi, reținut acum două zile, este bănuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat. Acesta e suspectat că l-ar fi deposedat de bunuri pe un om de afaceri, cetățean rus, de la conducerea unei fabrici de conserve din Moldova, SA ”Natur Bravo”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram